64 metų žvaigždė, pastaraisiais mėnesiais atsidūręs pasaulio dėmesio centre dėl savo ekscentriškų poelgių ir dramatiško ginčo dėl mokesčių su Prancūzijos pareigūnais, buvo suimtas pernai lapkritį, kai pargriuvo važiuodamas galingu motoroleriu. Tuo metu alkoholio kiekis jo kraujyje trigubai viršijo leistiną kiekį.

Jis buvo nuteistas už akių, nes kelis kartus nepasirodė teismo posėdžiuose. Pastarosiomis savaitėmis G.Depardieu kūrė filmą Rusijoje.

Jam grėsė iki dvejų metų laisvės atėmimo, nors prokurorai nereikalavo, kad aktorius būtų pasiųstas už grotų.

Pernai lapkritį G.Depardieu paskelbė, kad išvyksta gyventi į užsienį, kai prezidento Francois Hollande'o socialistų vyriausybė mėgino apmokestinti 75 proc. tarifu pajamas, didesnes nei 1 mln. eurų (3,45 mln. litų) per metus.

Jis apsigyveno Belgijoje, taip pat priėmė Rusijos pilietybę, o tos šalies prezidentas Vladimiras Putinas jam asmeniškai įteikė naują pasą. Šis G.Depardieu žingsnis buvo vertinimas itin prieštaringai, kaip ir jo draugystė su autoritariniu Čečėnijos lyderiu Ramzanu Kadyrovu.

Praeitą savaitgalį G.Depardieu sakė vienam Prancūzijos laikraščiui, kad paprašė Alžyro paso ir galbūt kreipsis dėl kitų šalių pasų, vadindamas save "pasaulio piliečiu".

"Norėčiau turėti septynis (pasus)", - sakė jis laikraščiui "Journal du Dimanche". - Prašysiu alžyrietiško ir taip pat kitų. Tai padės man išvengti vizų."