Paklaustas, ar tebeturi Prancūzijos pasą, G. Depardieu bandė išsisukti: „Turiu septynis šalių, kurias myliu, pasus. Tiksliau, norėčiau turėti septynis pasus. Dabar prašysiu Alžyro paso, dar kitų šalių. Tai man leis išvengti būtinybės kreiptis dėl vizų“.
Alžyras kol kas į tokį aktoriaus pareiškimą nereagavo.

G. Depardieu išvardijo kelias šalis, kuriose neseniai lankėsi: „Buvau Čečėnijoje, Rusijoje, Jungtinėse Valstijose...“ Šių metų pradžioje aktoriui buvo suteikta Rusijos pilietybė. G. Depardieu buvo registruotas Mordvijoje ir gavo butą jos sostinėje Saranske.

Mordvijos valdžia pasiūlė jam užimti regiono kultūros ministro postą. Savo ruožtu, Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas padovanojo aktoriui penkių kambarių butą Grozne. Anksčiau G. Depardieu pateikė prašymą Belgijos pilietybei.

Prancūzijos savaitraštis paklausė G. Depardieu, kaip jis vertina jo adresu pasigirstančią kritiką, kurios negailima Prancūzijoje. 

„Manau, atitinku prancūzų taip mėgstamą paveikslą – maištininkas, kuris viską supurto, kuris kartais būna girtas. Tame yra kažkas atitinkančio chuliganišką dvasią, kuri labai patinka Putinui“, - sakė G. Depardieu.

„Aš esu žmogus, kuris nepaseno ir turi galvą ant pečių. Kartais būnu girtas, bet mano neblaivumas – dalis mano teisės į nesaikingumus“, - samprotauja aktorius.

Paklaustas, kuo užsiima Rusijoje, G. Depardieu atsakė, jog viskuo – komercija, filmuojasi, perka nekilnojamąjį turtą ir yra pasirengęs plėtoti ekoturizmą Mordvijoje, nes tai saugesnė vieta nei, tarkime, Malis. Aktorius teigia, kad mokesčius moka Prancūzijoje, Belgijoje ir Rusijoje.

Apie „Pussy Riot“: jos nieko nenužudė

G. Depardieu taip pat išreiškė palaikymą įkalintoms grupės „Pussy Riot“ narėms. Jo manymu, merginos neliks kalėjime. „Yra advokatai. Viskas išsispręs. Jos – drąsios feministės, atsakančios už savo veiksmus. Vis dėlto jos nieko nenužudė“, - sakė jis.

Aktorius pažymėjo, kad merginos iš „Pussy Riot“ sėdi ne koncentracijos stovykloje, ir apskritai žmogaus teisių, anot jo, sugalvotų Prancūzijoje, labiau paisoma už Prancūzijos ribų.

Prancūzija, teigia G. Depardieu, „beveik bolševikinė šalis“: „Galiu jus patikinti, kad Rusijoje mažiau kontrolės“.