„Mums pavyko pasiekti, kad imperija griūtų taikiai, bet mums nepavyko neutralizuoti imperinio viruso. Mums nepavyko išvalyti to imperinio sindromo, bet mes tai būtinai padarysime ir padarysime tai visi kartu“, – šeštadienį Seime sakė G.Burbulis.

Jis dalyvavo iškilmingame Kovo 11-osios minėjime.

„Aš atsiprašau už tuos išbandymus, kuriuos pastaraisiais metais patiria visi sąžiningi žmonės, tarp jų ir tie, kurie gyvena tarp Baltijos ir Juodosios jūrų. Bet man atrodo, kad mes privalome ir galime vienas kitame stiprinti brolybės dvasią, nepaisant konkrečių dabartinių problemų“, – tvirtino G.Burbulis.

Jo teigimu, imperijos šiandieniniame pasaulyje neturi ateities.

„Dabartinėje situacijoje niekada negalėsime nusiraminti, jeigu dėl nesusipratimų ar naivumo atsiranda mėginimai atkurti imperijas. Tai labai pavojingai neįvertintos mūsų istorijos pamokos. (…) Galime tik užjausti tuos, kurie dėl kažkokių priežasčių to nesupranta“, – kalbėjo rusų politikas.

Pasak jo, žmonės ne visada suvokia, kad laisvė tai yra sunkiausiai suvokiama vertybė, reikalaujanti įtempto dvasinio mąstymo ir psichologinio darbo.

Lietuva šeštadienį švenčia 27-ąsias nepriklausomybės atkūrimo metines.

Vytauto Landsbergio vadovaujama Aukščiausioji Taryba Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą priėmė 1990 metų kovo 11-osios vakarą. Taip Lietuva tapo pirmąja sovietine respublika, atsiskyrusia nuo Maskvos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)