Įtariamas šaulys yra Korpus Kristi bazėje tarnaujantis Adamas Alsahli, informavo trys su tyrimo eiga susipažinę pareigūnai, kalbėję su naujienų agentūra AP su anonimiškumo sąlyga.

Apie 6 val. 15 min. vietos (14 val. 15 min. Lietuvos) laiku užpuolikas pamėgino prasiveržti pro patikros punktą Korpus Kristi karinių jūrų ir oro pajėgų aerodrome. Jis ėmė šaudyti ir sužeidė jūrininkę, atsakingą už saugumą objekte, AP sakė pareigūnai. Tačiau jai pavyko laiku spustelėti jungiklį, kuriuo pakėlė užtvarą – taigi, vyrui nepavyko patekti į bazės vidų, nurodė pareigūnai.

Kiti apsaugos darbuotojai nukovė užpuoliką.

Iš pradžių buvo nerimaujama, kad jis galbūt turėjo sprogstamąjį įtaisą, tačiau karinio jūrų laivyno ekspertai apžiūrėjo bazės teritoriją ir įtariamojo automobilį, bet nieko nerado.

Bazė buvo uždaryta maždaug penkioms valandoms.

FTB agentė Leah Greeves spaudos konferencijoje nedetalizuodama pareiškė, kad tyrėjai stengiasi nustatyti, ar laisvėje yra antras įtariamasis. Ji neaptarė potencialaus motyvo ir nepatikslino, kodėl tyrėjai mano, kad šaudynės susijusios su terorizmu.

„Nustatėme, kad šį rytą Korpus Kristi karinių jūrų ir oro pajėgų aerodrome įvykęs incidentas yra susijęs su terorizmu, – sakė L. Greeves. – Uoliai bendradarbiaujame su mūsų valstijos, vietos ir federaliniais partneriais vykdant šį tyrimą, kuris nuolat kinta.“

Nei FTB tyrėjai, nei Karinis jūrų laivynas kol kas nepateikė informacijos apie šaulį ar galimą jo motyvą. Apie tyrimo eigą buvo informuotas generalinis prokuroras Williamas Barras, pažymėjo viena Teisingumo departamento atstovė.

Nesunkiai sužeista jūrininkė jau išrašyta iš ligoninės, pranešė bazės vadovybė.

Iš trijų pusių vandens apsuptame aerodrome nuo 1941 metų rengiami jūrų pajėgų ir pakrančių sargybos lakūnai, nurodoma jo tinklapyje.