Pasak FTB, 27 metų Džordžijos valstijos gyventojas Austinas Williamas Lanzas antradienio rytą išlipo iš autobuso ir „nedelsdamas, visiškai neišprovokuotas“ peiliu dūrė Pentagono pajėgų apsaugos agentūros pareigūnui George'ui Gonzalezui, buvusiam vos už kelių metrų nuo įėjimo į griežtai saugomą JAV ginkluotųjų pajėgų vadovybės būstinę.

„Kilo susirėmimas, per kurį subjektas mirtinai sužeidė pareigūną Gonzalezą ir pats nusišovė pareigūno tarnybiniu ginklu“, – nurodoma FTB pranešime.

Tada sureagavo ir kiti pareigūnai, ir A. W. Lanzas mirė įvykio vietoje, pranešė FTB. Pranešime nenurodoma, ar pareigūnai taip pat šovė į užpuoliką, tačiau, pasak liudininkų, per incidentą nuaidėjo keletas šūvių.

G. Gonzalezas buvo skubiai nuvežtas į ligoninę, tačiau neišgyveno.

Vienas per incidentą sužeistas ir į ligoninę dėl nesunkių sužeidimų nugabentas praeivis vėliau buvo iš ligonės paleistas, nurodė FTB.

Išpuolio motyvas nenurodomas. Džordžijos valstijos Akverto mieste gyvenantis A. W. Lanzas anksčiau ne kartą buvo suimtas, skelbia Džordžijos vietos žiniasklaida, remdamasi teismo registrų išrašais.

Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl policijos pareigūno užpuolimo, teroristinių grasinimų, vagystės su įsilaužimu ir kitų nusikaltimų.

Remiantis laikraščiu „Atlanta Journal-Constitution“, A. W. Lanzas buvo paleistas už užstatą, o teisėjas buvo nurodęs įvertinti jo psichinę sveikatą ir priklausomybę nuo narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Dėl šio išpuolio pusantros valandos buvo visiškai uždarytas Pentagonas, tūkstančiams jos darbuotojų buvo nurodyta likti darbo vietose.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, kurio išpuolio metu pastate nebuvo, atidavė pagarbą žuvusiam pareigūnui.

„Šis kritęs pareigūnas žuvo vykdydamas savo pareigą, padėdamas apsaugoti dešimtis tūkstančių žmonių, kurie kasdien dirba Pentagone ir jame lankosi“, – sakoma sekretoriaus pareiškime.

„Jis ir jo kolegos pareigūnai yra Pentagono šeimos nariai, garsėjantys savo profesionalumu, įgūdžiais ir drąsa“, – nurodė L. Austinas.