Kiek migrantų jau kirto sieną ES kryptimi, neaišku. Pateikiami duomenys labai skiriasi – priklausomai nuo to, kokia šalis informaciją pateikia.

Turkijos vidaus reikalų ministras Süleymanas Soylu tviteryje pranešė, kad iki sekmadienio ryto 10.00 val. per Edirnės provinciją šalį paliko 76 358 žmonės. Dešimt valandų anksčiau jis minėjo 47 113 migrantų skaičių.

Edirnės provincijoje yra sienos perėjos į Graikiją ir Bulgariją. Tačiau nei vyriausybė Sofijoje, nei Atėnai iki šiol nepranešė apie didesnius migrantų skaičius. Vis dėlto nežinomam skaičiui žmonių galėjo pavykti įveikti tvorą pasienyje su Graikija ar guminėmis valtimis kirsti Evro pasienio upę. Vien tik šeštadienį sulaikyta 70 asmenų, pranešė policija. Sekmadienį paskelbtais Migracijos ministerijos Atėnuose duomenimis, graikų policija 9 600 migrantų sutrukdė pereiti sieną.

Naktį į sekmadienį Graikija sustiprino savo pajėgas pasienyje - baimintasi, kad tūkstančiai migrantų, kurie nuo penktadienio yra susitelkę Turkijos sienos pusėje, naktį mėgins patekti į Graikiją.

Tačiau taip neįvyko, pranešė valstybinis transliuotojas ERT.

Šeštadienį būta susirėmimų tarp migrantų ir vietos policijos. Vyriausybė keliskart pabrėžė, kad Graikija netoleruos nelegalaus sienos kirtimo. Žmonės tikisi patekti į ES, kai Turkija pareiškė, kad nebetrukdys migrantams to daryti.