Apie tai „Telegram“ kanale praneša „NEXTA Live“.

Skelbiama, kad į Rusijos nelaisvę patekęs Romanas Grybovas išlaisvintas ir gavo apdovanojimą.


Delfi primena, kad prasidėjus karui Ukrainoje internete pasirodė garso įrašas, kuriame užfiksuotas pokalbis tarp Juodojoje jūroje esančioje Gyvačių saloje dislokuotų Ukrainos karių ir Rusijos karinio jūrų laivyno karininko.

Įraše rusų karininkas sako: „Tai karo laivas. Tai Rusijos karo laivas. Siūlau sudėti ginklus ir pasiduoti, kad būtų išvengta kraujo praliejimo ir bereikalingų aukų. Priešingu atveju būsite subombarduoti.“

Ukrainiečių kareivis atsako: „Rusijos karo laive, eik na***.“

Tuomet Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad visi Gyvačių salą gynę kariai žuvo. Tačiau po kelių dienų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad Gyvačių salos gynėjai – gyvi. Jie pateko į Rusijos Federacijos (RF) nelaisvę.

„Kalbant apie jūrų pėstininkus ir pasieniečius, kuriuos Gyvačių saloje į nelaisvę paėmė rusų okupantai, labai apsidžiaugėme sužinoję, kad mūsų broliai yra gyvi ir kad jiems viskas gerai“, – nurodyta pranešime.

Generalinio štabo atstovai pridūrė, kad šalis okupantė tęsia informacinį karą ir kaltina Ukrainą, kad jos valdžia neva „pamiršo“ ir „palaidojo“ salos gynėjus.

„Savo ruožtu, okupantai „pamiršo“ pranešti, kad visiškai sunaikino saloje buvusią infrastruktūrą: švyturį, bokštus, antenas ir panašiai. Todėl nutrūko ryšys su Gyvačių sala. Pakartotiniai bandymai susisiekti su personalu ir sužinoti jo narių likimą buvo bergždi. O dėl nuolatinio RF karo laivų ir aviacijos apšaudymo jūrų pėstininkams nebuvo galima atsiųsti pagalbos“, – pridūrė Generalinis štabas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)