Moteris paskutinę akimirką dar spėjo išsigelbėti, o sūnaus ištraukti nebeįstengė – vaikas žuvo vietoje. Pranešama, jog nusikaltėlis mėgino nustumti dar vieną žmogų, tačiau šiam pavyko išsisukti. Iš nusikaltimo vietos pabėgti norėjusį afrikietį sulaikyti padėjo praeiviai. Policijos duomenimis, nusikaltėlis ir auka pažįstami nebuvo. Žuvusio berniuko mama nugabenta į ligoninę.

Visuomenė ėmė reikalauti, kad būtų sustiprintos policijos pajėgos mieste, tačiau dėl jau ir dabar jaučiamo personalo trūkumo Vokietijos policijos profsąjungos lyderis tokį raginimą atmetė.

Kraštutinių dešiniųjų partija "Alternatyva Vokietijai" suskubo pasinaudoti įvykiu ir susieti jį su 2015 metų migrantų krize, tačiau vėliau paaiškėjo, kad šios sąsajos melagingos – vyriškis iš Eritrėjos jau nuo 2006 metų gyveno Šveicarijoje.

Tai jau antras panašus atvejas per trumpą laiką Vokietijoje. Liepos 22 d. Fiordės (Voerde, Šiaurės Reino Vestfalija) geležinkelio stotyje žuvo 34-erių metų moteris, laukusi traukinio drauge su vyru ir 13 metų dukra. Prie jos netikėtai priėjo 28-erių vyriškis ir be žodžių pastūmė ją tiesiai po atriedančiu traukiniu.

Žudikas – Serbijos pasą turintis romų tautybės Jacksonas B., kaip pranešė policija, pats devynių vaikų tėvas. Policijai jis buvo gerai žinomas: drauge su savo vyresniuoju broliu jau kuris laikas terorizavo Haminkelno miestelio, kuriame buvo įsikūręs, gyventojus, buvo suimtas už vagystę, už policijos pareigūno sužalojimą, tačiau kaskart paleistas, – informavo prieš savaitę Vokietijos žinių agentūra dpa. Kaip ką tik pranešė spauda, prokuratūros duomenimis, Jackosno B. kraujuje rasta kokaino.