Derekui Chauvinui, kuris, kaip matyti vieno praeivio gegužės 25 dieną nufilmuotame vaizdo įraše, spaudė keliu G. Floydui kaklą, kol šis neteko sąmonės Mineapolio gatvėje, pareikšti kaltinimai antrojo laipsnio nužudymu, trečiojo laipsnio nužudymu ir antrojo laipsnio nužudymu per neatsargumą.

Dar trims Mineapolio pareigūnams, buvusiems su D. Chauvinu sulaikant G. Floydą, pareikšti kaltinimai dėl bendrininkavimo vykdant antrojo laipsnio nužudymą. Visi keturi buvo atleisti iš darbo praėjus dienai po G. Floydo žūties.

Anot prokurorų, G. Floydo mirtis buvo „baisi, žiauri ir nužmoginanti“. Jis buvo sulaikytas už tai, kad galimai atsiskaitė maisto prekių parduotuvėje padirbtu 20 JAV dolerių vertės banknotu.

Kol D. Chauvinas keliu spaudė G. Floydui kaklą, du jo kolegos laikė G. Floydą už kojų ir nugaros, o ketvirtas pareigūnas neleido praeiviams įsikišti ir išgelbėti vyrui gyvybę.

Spėjama, jog per pirmąjį pasirodymą teismo salėje D. Chauvino advokatai teigs, kad G. Floydas per incidentą buvo apsvaigęs nuo narkotikų ir mirė nuo fentanilio perdozavimo.

Prokurorai nori teisti visus keturis pareigūnus kartu, nes jie esą buvo bendrininkai, o bendras teismo procesas būtų veiksmingesnis ir sumažintų G. Floydo šeimos kančias.

Tuo metu gynyba siekia, kad policininkai būtų teisiami atskirai, ir prašo pakeisti bylos nagrinėjimo vietą.

Ankstų penktadienį Mineapolio centre kelios dešimtys protestuotojų skandavo „George'as Floydas!“ bei nešė transparantus ir didelę vėliavą su užrašu „Juodaodžių gyvybės svarbios“ (Black Lives Matter).