Pasak Toby Tiangco, vienas gamyklos „TP Marcelo“ darbuotojas trečiadienį mirė apsinuodijęs amoniako garais, o ketvirtadienį gamyklos pastate buvo rastas antras žuvęs darbuotojas, elektrikas.

Daugiau kaip 90 vietos gyventojų ir gamyklos darbuotojų buvo nuvežti į ligonines dėl apsinuodijimo amoniaku, kuris yra naudojamas kaip aušalas. Didelės jo koncentracijos gali būti toksiškos žmonėms.

Daugiau kaip 20 apsinuodijusiųjų vis dar gydomi ligoninėje; jie skundžiasi pasunkėjusiu kvėpavimu, akių ir odos sudirginimu, kitais negalavimais.

Šimtai netoli gamyklos gyvenančių žmonių trečiadienį pajutę aitrų kvapą pasitraukė į saugias vietas, bet po kelių valandų ėmė grįžti, sakė pareigūnai.

T. Tiangco nurodė, kad tyrėjai aiškinasi, ar amoniakas nutekėjo iš kokio nors vamzdžio, ar pasklido sprogus vienai puspilnei talpyklai. Meras atsiprašė nukentėjusiųjų ir sakė, kad kompanija, tarp kurios savininkų yra jo motina, apmokės visas medicinines ir laidotuvių išlaidas.

Gamyklą nurodyta uždaryti, o darbą ji galės tęsti tik įdiegusi papildomas saugumo priemones. Taip pat bus atlikti saugumo patikrinimai kitose ledo gamyklose ir šaldomuosiuose sandėliuose Navotase – viename didžiausių Azijos žvejybos uostų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)