"Privatūs reikalai visada sprendžiami privačiai, - sakė F.Hollande'as savo interviu, transliuotame per televiziją Bastilijos dienos proga. - Ir aš pasakiau tai savo artimiesiems, tad jie gali skrupulingai šio principo laikytis.

Praėjusį mėnesį per patį Prancūzijos parlamento rinkimų kampanijos įkarštį V.Trierweiler tinklaraštyje pareiškė remianti buvusios F.Hollande'o partnerės Segolene Royal, keturių vaikų motinos, oponentą.

Šis posakis greit išplito žiniasklaidoje kaip darantis "keblumų" F.Hollande'ui.

"Manau, kad prancūzai, kaip ir aš, nori, kad viskas būtų aišku, kad nėra jokio susikirtimo "tarp prezidento privataus gyvenimo ir visuomeninio gyvenimo", sakė F.Hollande'as.

Jis dar mėgino apraminti spėliones, kodėl V.Trierweiler po to išsišokimo nebesirodo viešai su juo; beje, Bastilijos dieną ji stebėjo karinį paradą su prezidentu.

"Ji bus greta manęs, kaip reikalauja protokolas", - pareiškė F.Hollande'as.

Apie stiprią S.Royal ir V.Trierweiler konkurenciją kalbama jau seniai.

Per 2007 metų prezidento rinkimus F.Hollande'as parodė lojalumą buvusiai partnerei S.Royal, kovojusiai dėl posto su Nicolas Sarkozy, bet nuo 2005 metų jis artimai draugavo su 47-erių V.Trierweiler, kuri yra du kartus išsiskyrusi ir turi tris vaikus.