Rožinėje televizijos studijoje sėdi lyg tiesiai iš blizgių žurnalų viršelių nužengusių moterų būrelis. Į elementarius klausimus pateikusios absurdiškus atsakymus, naiviai krizena.

„Ar Žemė sukasi aplink Mėnulį?“, – skamba klausimas. Nuskamba atsakymas: „Taip“.

„Salvadoras Dali buvo menininkas, nudistas ar kirpėjas?“, - pasigirsta klausimas. „Aaa, kirpėjas“, - atsako moterys.

Tuo tarpu tikroji šiame televizijos žaidime dalyvaujanti komanda – aišku, kurią sudaro vyrai (ir tikrai nevilki provokuojančių drabužių) – turi atspėti, į kuriuos klausimus gražuolės atsakė neteisingai.

Laida vadinasi „Moteriška logika“. Jos tikslas priversti vyrus išsiaiškinti, kaip veikia moteriška logika. Laida sukėlė labai audringą visuomenės reakciją.

Protesto lyderė Ninia Kakabadze teigia, jog ši televizijos laida moteris pateikia kaip kvailes ir skatina itin pavojingus stereotipus. Ir tai vyksta šalyje, kur dailiosios lyties atstovės ir taip neretai laikomos ne tokiomis protingomis kaip vyrai.

„Laidos rengėjai teigia, jog moteriška logika nuo vyriškos logikos skiriasi. Bet nuo kada logika turi lytį? Vyrų ir moterų logika nesiskiria. Taip skatinamas pavojingas stereotipas: graži moteris, besirūpinanti savo išvaizda, turinti puikius plaukus, būtinai turi būti kvaila. Esą būti gražia ir protinga vienu metu tiesiog neįmanoma“. – teigia moteris.

Tačiau laidos prodiuseris Dato Imedashvili neigia, jog laida seksistinė.

„Pagrindinis laidos tikslas – pramoga, viskas. Daugiau nieko, tik tiek. Taigi jeigu kam nors laida nepatinka, jie po ranka turi nuotolinio valdymo pultelį, gali juo pasinaudoti“, - teigia prodiuseris.

„Tai vyrams skirtas žaidimas. Jie varžosi vieni su kitais“, - paklaustas, kokia laidos sėkmės paslaptis, kalba jos kūrėjas ir dėkoja oponentams, dar padidinusiems reitingus.