Tokiu būdu, kaip teigia „Femen“, pasmerkiamas islamistų organizacijos aktyvistei Amin Tyler paskelbtas mirties nuosprendis. 19 metų studentė socialiniame tinkle išplatino kompromituojančias nuotraukas, skelbia newsru.com.

Kaip skelbiama „Femen“ tinklalapyje, trečiadienį dar viena judėjimo aktyvistė iš Tuniso vardu Maryam, išdrįsusi kartu su dar dviem bičiulėmis iki pusės išsirengti prie pagrindinės Paryžiaus mečetės, sudegino salafitų vėliavą kaip „moterų kovos su laukiniu religiniu ekstremizmu simbolį“.

„Tegul nuo šio skuduro įsiliepsnoja naujas Arabų pavasaris! Moterys skelbia revoliuciją prieš moteris nusistačiusiems laukiniams ir griaunančiai islamizmo jėgai!“, - teigiama pranešime. Vakarų moterys raginamos nuogomis krūtinėmis saugoti ir ginti laisvą šios planetos ateitį, o „Femen“ drąsiai deklaruoja: „Islamizmas beginklis prieš mūsų nuogus ginklus! Mūsų krūtys stipresnės už jūsų akmenis!“.

Tinklalapyje taip pat skelbiamas ir fotoreportažas iš minėtosios akcijos.

„Femen“ judėjimo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ A. Tyler palaikyti gali visi norintieji. Džihadui be liemenėlių paramą jau išreiškė ir dvidešimtmetė Amerikos universiteto Kaire studentė Magda Aliya Mahdi, anksčiau ir pati dalyvavusi tokiose akcijoje. Studentė išgarsėjo socialiniame tinkle patalpinusi nuotraukų, kurioms ji pozavo iki pusės nuoga. Ji tai ir vėl padarė. Ant krūtinės ji užsirašė: „Čia bus milijonas Aminų“.

Priežastis, kodėl „Femen“ ryžosi skelbti džihadą be liemenėlių islamui, tapo Tuniso islamistų lyderio Alamio Adelio paskelbta fatva prieš 19 metų studentę M. Tyler, kuri visai neseniai socialiniame tinkle paskelbė nuotraukų, kurioms pozavo iki pusės apsinuoginusi.

Vienoje iš nuotraukų ant merginos kūno arabiškai buvo parašyta: „Mano kūnas priklauso tik man ir nėra kieno nors dorybės atspindys“.  Kitoje nuotraukoje užrašas skelbia „Dėjau ant jūsų moralės“.

Musulmonų lyderis fatvoje teigia, jog už tokį poelgį, remiantis šariato teise, Amin turi gauti 80-100 kirčių per pečius, o tada ją reikia izoliuoti ir mirtinai užmėtyti akmenimis, nes jos elgesys „visuomenėje gali sukelti pražūtingą epidemiją“.

Tuniso žiniasklaida skelbia, jog pagal įstatymus už amoralų elgesį studentei gresia laisvės atėmimo bausmė iki dviejų metų ir bauda nuo 60 (161 Lt) iki 600 dolerių (1618 Lt). Iš pradžių buvo skelbta, jog merginos tėvai ją paguldė į psichiatrinę ligoninę, tačiau vėliau šie gandai buvo paneigti.
"Femen" akcijos palaikytojai