M. Zuckerbergas sakė nepagalvojęs apie kultūrinę bei istorinę žemių svarbą vietos gyventojams, kai padavė ieškinį, ir dėl to labai apgailestaujantis, rašo Havajų spauda. Dabar „Facebook“ įkūrėjas tikisi rasti kitų būdų, kaip išspręsti žemės klausimą.

„Dabar, kai suprantu šią problemą geriau, tampa aišku, kad padarėme klaidą“, – M. Zuckerbergo žodžius cituoja vietos laikraštis „Garden Island“.

M. Zuckerbergui priklausančiuose 300 hektaruose žemės, Havajų Kauai saloje, atsidūrė 14 sklypų, tai yra apie tris hektarus bendro ploto, į kuriuos pretendavo vietos gyventojai. Jie vadovaujasi 1850 metų įstatymu, pagal kurį vietos aborigenai turi teisę į žemę, kurioje gyveno jų protėviai. Tačiau dauguma jų neturi nuosavybės dokumentų, o žemės valdų nuosavybė paremta sudėtingais ir painiais giminiškais susitarimais, dažniausiai žodiniais.

Ginčas dėl žemės privertė Havajų kongreso narį, demokratą Kanielą Ingą parengti įstatymo projektą dėl analogiškų ginčų sureguliavimo.

Šeštadienį salos gyventojai planavo surengti protesto akciją M. Zuckerbergo valdų teritorijoje.

„Forbes“ duomenimis, sklypas Kauai saloje „Facebook“ steigėjui kainavo 100 mln. dolerių. Kauai yra ketvirta pagal dydį Havajų salyno sala.