„Šios dauginės, prieštaringos intervencijos kelia dar didesnio (konflikto) įsiliepsnojimo pavojų“, – F. Hollande'as sakė susitikęs su diplomatinio korpuso nariais Prancūzijoje ir ragino „nedelsiant“ nutraukti kovas po Turkijos atakų prieš JAV palaikomas kurdų pajėgas Sirijoje.

„Pastaruosius penkerius metus Sirija išgyvena siaubingą tragediją“, – kalbėjo jis.

Pasak prezidento, sugriautas antras didžiausias Alepo miestas išgyvena „didžiulio masto humanitarinę katastrofą“.

Ragindamas „nedelsiant“ nutraukti ugnį jis pridūrė: „Jau beveik metus Rusija palaiko Basharo al Assado režimą, kuris naudojasi šia parama, kad galėtų bombarduoti sukilėlius ir civilius gyventojus, kas yra naudinga visų rūšių ekstremistams“.

„Visiškai suprantama“, sakė F. Hollande'as, kad Turkija siekia apsisaugoti nuo „Islamo valstybės“(IS) grupuotės „po išpuolių, kuriuos patyrė ši šalis, ir kontroliuoti savo sieną“ su Sirija.

Tačiau Turkija dabar ėmėsi veiksmų „prieš kurdus, kurie patys kovoja su IS, remiami (JAV vadovaujamos) koalicijos“, kalbėjo prezidentas.

Turkija praėjusią savaitę pradėjo karinę operaciją Sirijoje ne tik prieš IS džihadistus, bet ir prieš JAV palaikomus kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG).

Turkija, svarbi NATO sąjungininkė, laiko YPG „teroristais“, tuo tarpu Jungtinės Valstijos šias kurdų pajėgas laiko veiksminga jėga kovose su IS Sirijoje.