Tai „privers Europą į priekį žengti skirtingu greičiu“, – sakė jis lankydamasis Indonezijoje, paskutiniame savo svarbios tarptautinės kelionės etape.

Išstojimo iš Europos Sąjungos procedūrą pavadinęs „negrįžtama“, F. Hollande'as pabrėžė, kad ji neturėtų trukti ilgiau kaip dvejus metus.

„Ji baigsis Didžiosios Britanijos ir Europos prekybos sutartimi; tikimės, kad tai bus geriausia Europai ir Didžiajai Britanijai prekybos sutartis“, – sakė F. Hollande'as.

Trečiadienį Britanija, premjerės Theresa May laišku Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui aktyvavusi ES sutarties 50-ąjį straipsnį, pradeda dvejus metus truksiantį išstojimo iš 28 narių Bendrijos procesą.

Jeigu „Brexit“ europiečiams yra „sentimentaliai skausmingas“, britams tai bus „ekonomiškai skausminga“, pridūrė Prancūzijos prezidentas.

Vis dėlto F.Hollande'as pažymėjo, kad „mes neketiname bausti (britų) dėl principo“. Likus kelioms savaitėms iki Prancūzijos prezidento rinkimų, jis sakė, kad „Brexit“ tema yra „labai svarbi ir rinkimų (kampanijos) debatuose“.

Kalbėdamas apie kandidatus, raginančios Prancūziją taip pat trauktis iš ES, F.Hollande'as sakė, kad toks pasitraukimas „brangiai kainuoja, nes paliečia darbo jėgos, laisvo judėjimo ir finansų reikalus“, tad „Didžioji Britanija bus priversta susimokėti“.