Konservatorių kandidatas „nematė būtinybės“ apie paskolą, kurią gavo iš Marco Ladreit de Lacharriere, pranešti valstybės skaidrumą prižiūrinčiai organizacijai, sakoma leidinio trečiadienio numeryje.

Anksčiau F. Fillono šeimos narių fiktyvių darbo vietų skandalą paviešinęs žurnalas „Le Canard Enchaine“ pranešė, kad politiko advokatas Antoninas Levy patvirtino, jog paskola buvo sugrąžinta.

M. Ladreit de Lacharriere, kuriam priklausančio žurnalo „La Revue des Deux Mondes“ darbuotojų algalapyje buvo ir F. Fillono žmonos pavardė, 2011 metais iš F. Fillono gavo Prancūzijos aukščiausią valstybinį apdovanojimą.

Pasak „La Canard Enchaine“, tyrėjai taip pat domisi konsultacine įmone „2F Counceil“, kurią F. Fillonas įkūrė 2012 metais, baigęs vadovauti vyriausybei, ir kuri jam yra išmokėjusi šimtus tūkstančių eurų.

F. Fillonas neigia kaip nors nusižengęs savo konsultacinėje veikloje.

Prancūzijos prezidento rinkimų favoritu laikytas F. Fillonas turėjo negailėti pastangų, kad neiškristų iš varžybų po to, kai sausį „La Canard Enchaine“ paskelbė, kad už, kaip manoma, fiktyvų darbą parlamente F. Fillonas savo žmonai išmokėjo šimtus tūkstančių eurų iš valstybės lėšų.

Vėliau šį mėnesį 63 metų politikui gali būti pareikšti kaltinimai dėl turto išeikvojimo.