Ch. Michelio atstovas Barendas Leytsas (Barendas Leitsas) tviteryje antradienį pranešė, kad nuspręsta „iki spalio 1–2 dienų atidėti ypatingąjį Europos Vadovų Tarybos susitikimą, planuotą rugsėjo 24–25 dienomis“.

B. Leytsas sakė, jog Ch. Michelis „šiandien sužinojo, kad vienam apsaugos pareigūnui, su kuriuo jis artimai kontaktavo praėjusios savaitės pradžioje, testu patvirtintas koronavirusas“.

Pasak atstovo, EVT pirmininkas „reguliariai tikrinamas [dėl COVID-19] ir vakar jo testas buvo neigiamas. Laikydamasis Belgijos taisyklių jis nuo šiandien karantinavosi“.

ES viršūnių susitikimas buvo sušauktas aptarti užsienio reikalams; per jį daugiausia dėmesio planuota skirti krizėms Baltarusijoje ir Viduržemio jūros rytuose, kur tebesitęsia Turkijos ir Graikijos ginčas dėl jūrų sienos ir dujų telkinių žvalgymo teisių.

Bendrijos lyderiai ir ministrai laikydamiesi socialinio atstumo ir kitų saugumo taisyklių liepą atnaujino susitikimus akis į akį, tačiau ES pareigūnai Briuselyje privalo laikytis Belgijoje galiojančių taisyklių pandemijai pažaboti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)