„Į incidento paveiktas zonas vėl leidžiama laisvai įeiti, o oro uostas ir vėl veikia“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Frankfurto policija ir padėkojo keleiviams už supratingumą bei discipliną.

Kai kuriais duomenimis, oro uosto taisykles pažeidęs vyras buvo sulaikytas.

Kaip skelbia vokiečių leidinys „Bild“, policijos operacija oro uoste palietė šimtus keleivių ir sukėlė sutrikimų oro eisme.

DELFI primena, kad Vokietijos policija antradienį pranešė, kad evakuojama dalis vieno iš Frankfurto oro uosto terminalų, bet nenurodė konkrečios priežasties.

Savo žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“ policija paskelbė, jog laikinai nelaipinama į lėktuvus 1-e terminale. Be to, evakuojama dalis oro uosto saugumo zonos.

Pareigūnai taip pat pažymėjo, kad vėliau pateiks daugiau informacijos.

Socialiniame tinkle „Twitter“ oro uoste esantys keleiviai publikavo nuotraukas, kas vyksta viduje.

„Jei nežinote, kaip atrodo oro uosto evakuacija...“ – rašė vienas vartotojas ir pridėjo grotažymę #klaustrofobija.

Vokietijos policija (Bundespolizei) patvirtino DPA, kad bent jau vienas žmogus tikrai pateko į laipinimo zoną apie 11.15 val., nepraėjęs saugumo patikros.

„Bild“ citavo policijos atstovą, kad minėtas asmuo prasmuko pro saugumo patikrą ir dingo.

„Independent“ pranešė, kad tas asmuo su savimi vedėsi vaiką.

11.30 val. 1-ame terminale A zonoje buvo sustabdytas keleivių laipinimas.

Vokiečių aviabendrovė „Lufthansa“, kurios pagrindinė būstinė yra Frankfurte, parašė tviteryje, kad 1-o terminalo A ir Z zonose sustabdytas keleivių laipinimas.

Liepą Miuncheno oro uoste, kuris po Frankfurto yra antras didžiausias Vokietijos oro uostas, atšaukė 300 skrydžių dėl panašaus incidento – tada asmuo irgi be patikrinimo perėjo saugumo patikros zoną.

Incidentas paveikė daugiau nei 30 000 keleivių.

Keleiviai pasakojo apie žmonių, evakuojamų iš terminalo, sutrikimą.

Adamas Milleris parašė tviteryje: „Beprotybė, žmonės eina (iš terminalo). Visur sąmyšis, laimė, nėra panikos.“

Oficialiai nepatvirtintame vaizdo reportaže socialiniuose tinklalapiuose matyti masinė šimtų keleivių, lydimų ginkluotų policininkų, evakuacija.

Vienas keleivis parašė tviteryje: „Frankfurto oro uoste įvyko saugumo pažeidimas. Mes ką tik buvome masiškai evakuoti, vadovaujant ginkluotiems policininkams ir oro uosto saugumo pareigūnams. Lėktuvai nesileidžia ir nekyla. Niekas nesupranta, kas dedasi. Visiems liepiama eiti lauk.“