Marine Le Pen (Marin Le Pen) vadovaujamo FN pergalė yra ne vienintelis euroskeptikų 28-ių šalių Europos Sąjungoje, kuriai po Europarlamento rinkimų telieka laižytis savo žaizdas. Prieš Bendrijos politiką nusiteikę kairieji taip pat sustiprino savo pozicijas.

Prancūzijoje FN ne tik pirmą kartą užėmė pirmąją vietą rinkimuose, bet taip pat nustūmė valdančiuosius socialistus į trečiąją vietą, priversdamas ministrą pirmininką Manuelį Vallsą (Manuelį Valsą) prabilti apie politinį „žemės drebėjimą“.

„Ne tik mūsų kolegų prancūzų, bet (ir savęs) turime paklausti, kokias padarėme klaidas, jeigu ketvirtadalis (prancūzų) elektorato balsavo ne už dešiniąją partiją, bet už fašistinę, ekstremistinę partiją“, – W. Schaeuble kalbėjo angliškai konferencijoje Berlyne.

Nuo 2001 metų vadovavimą partijai iš savo tėvo perėmusi M.Le Pen siekia atsikratyti FN vardą lydinčios ekstremistinės partijos reputacijos. Rinkimų kampanijoje ji pasisakė už griežtesnę sienų kontrolę, kalbėjo prieš bendrą ES valiutą ir ES bei JAV laisvos prekybos sutartį. FN save laiko „patriotine“ partija ir kratosi ultradešiniųjų etiketės.

M.Le Pen tėvas tėvas Jeanas-Marie Le Penas (Žanas Mari Le Penas) atvirai neigė Holokaustą ir kurstė rasinę neapykantą. Ir dabartinė partijos lyderė buvo apkaltinta rasinės neapykantos kurstymu, kai palygino gatvėse besimeldžiančius musulmonus su Prancūziją okupavusiais vokiečių nacistais.