GQ žurnalas paklausė euroskeptiško britų politiko Nigel Farage, kuriuo pasaulio lyderiu jis labiausiai žavisi.

„Kaip valdytojas, bet ne asmuo, sakyčiau, kad Putinas“, - atsakė N. Farage'as. „Kaip jis sužaidė su Sirija. Ne todėl, kad aš palaikau jį politiškai. Kiek žurnalistų dabar kalėjime?“, - tęsė britų politikas.

Maskva yra glaudžiai susijusi su Sirijos diktatoriumi Basharu al Assadu - jam tiekė ginklus. Maskva ne tik užkirto kelią Jungtinėse Tautose pritaikyti jam sankcijas, bet taip pat tarpininkavo sudarant sandorį, pagal kurį Sirija sutiko atsisakyti cheminių ginklų.

N. Farage'o pasisakymai kertasi su tuo, ką jis sakė praėjusią savaitę vykusių debatų metu. UKIP lyderis tuomet sakė, kad nepritaria Krymo aneksijai, bet pasmerkė ES lyderius už silpnumą ir neveiklumą dėl Ukrainos ir Sirijos. Taip pat pridūrė: „Jei baksnosi rusų mešką su pagaliuku, ji atsakys.“

N. Farage'as vėliau neigė jam mestus kaltinimus, jog palaiko V. Putiną, tačiau teigė, kad Europos Sąjunga išprovokavo krizę destabilizuodama Ukrainą.

Interviu metu N. Farage'as kalbėjo ir apie Vokietijos kanclerę Angela Merkel, tiesa, vartojo itin nediplomatiškas frazes. UKIP lyderis sakė: „Ji nepaprastai šalta. Aš visada sakau - sutinku, kad tai truputį nemandagu - bet kad ir ką galvotumėte apie A. Merkel viešąjį įvaizdį, asmeninėje aplinkoje ji dar labiau apgailėtina. Man labiau patinka ekstravertai.“