Ch. Michelis, pirmininkaujantis 27 ES lyderių tarybai, leido suprasti, kad nori priimti D. Trumpo kvietimą, jeigu epidemiologinė padėtis dėl koronaviruso tai leis, naujienų agentūrai AFP sakė Barendas Leytsas.

Trečiadienį D. Trumpas pranešė, kad ketina atnaujinti planus surengti kasmetinį G-7 viršūnių susitikimą prezidentinėje Kemp Deivido rezidencijoje, kur atvyktų jo kolegos iš Britanijos, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Japonijos.

Socialiniame tinkle „Twitter“ jis parašė, kad susitikimas galėtų vykti „tomis pačiomis arba panašiomis“ dienomis kaip planuota iki koronaviruso pandemijos – tarp birželio 10 ir 12 dienos.

Jungtinės Valstijos užima pirmą vietą pasaulyje pagal užsikrėtusiųjų koronavirusine infekcija COVID-19 skaičių. Šalyje oficialiai registruota 1,5 mln. užsikrėtimo ir 93 tūkst. mirties atvejų.

Perrinkimo antrai kadencijai lapkričio mėnesio rinkimuose siekiantis D. Trumpas ragina kuo greičiau atgaivinti Amerikos ekonomiką po ją sukausčiusių dėl koronaviruso įvestų suvaržymų, nedarbo lygiui šalyje pasiekus po Antrojo pasaulinio karo buvusį lygį.

G-7 viršūnių susitikimas bus „normalizavimo“ ženklas, parašė jis tviteryje.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas taip pat pareiškė, kad „nori vykti į Kemp Deividą, bet ir vėl – jei leis sveikatos sąlygos“, sakė Prancūzijos prezidentūros atstovas, pažymėjęs, kad „G-7 yra didelis susitikimas“.

Didžiojo septyneto šalys narės – Jungtinė Karalystė, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir JAV – kasmetiniame susitikime aptaria tarptautinę ekonominę politiką. Šis klausimas itin svarbus dabar, kai šalys susiduria su ekonomikos nuosmukiu dėl suvaržymų, kurie buvo įvesti siekiant pažaboti koronavirusinės infekcijos plitimą.