Susirūpinę dėl atsisakymo registruoti kai kurias partijas, žiniasklaidos šališkumo, trukdymų nepriklausomiems stebėtojams ir nepakankamo partijos bei valstybės atskyrimo, europarlamentarai „palankiai vertina Rusijoje vykstančias demonstracijas kaip Rusijos gyventojų siekio, kad šalyje būtų daugiau demokratijos, išraišką“.

Europarlamentarai smerkia policijos susidorojimą su taikiais demonstrantais, protestavusiais prieš rinkimų pažeidimus ir klastojimą. Jie „ragina Rusijos valdžios institucijas gerbti susirinkimų ir žodžio laisvę, nedaryti žalos taikiems protestuotojams ir nedelsiant besąlygiškai paleisti visus dėl rinkimų areštuotus taikius demonstracijų dalyvius“.

„Rinkimų organizavimas parodė, kad Rusija nesilaiko ESBO nustatytų rinkimų standartų“, – sakoma rezoliucijoje. EP nariai ragina Europos Tarybą ir ESBO „įvertinti, kaip Rusija laikosi įsipareigojimų, susijusių su jos naryste šiose organizacijose“, o ES užsienio politikos įgaliotinę – iškelti rinkimų klausimą ketvirtadienį Briuselyje rengiamame ES ir Rusijos vadovų susitikime.

Savo ruožtu Parlamentas ragina užtikrinti laisvus ir demokratinius prezidento rinkimus, sudaryti galimybes tarptautiniams stebėtojams juos veiksmingai stebėti, taip pat suteikti lygias galimybes opozicijos kandidatams.

Parlamentas dar kartą reiškia didelį susirūpinimą dėl to, kad nebaudžiami už Sergejaus Magnickio mirtį atsakingi asmenys. Jei Rusijos valdžios institucijos ir toliau nesiimtų veiksmų, EP siūlo svarstyti galimybę uždrausti keliauti į ES už ją atsakingiems asmenims ar užšaldyti jų turtą.

Parlamentas ragina paspartinti derybas dėl naujojo ES ir Rusijos partnerystės ir bendradarbiavimo susitarimo ir užtikrinti, kad demokratija ir žmogaus būtų „neatskiriama šio susitarimo dalis“. EP nariai taip pat ragina stiprinti energetikos partnerystę su Rusija „visapusiškai atsižvelgiant į ES poreikį užsitikrinti energijos tiekėjų ir tiekimo kanalų įvairovę“. Savo ruožtu EP „dar kartą pabrėžia, kad gamtinių išteklių tiekimas negali būti naudojamas kaip politinė priemonė“.

EP „palankiai vertina pasiūlymą supaprastinti vietinį eismą per sieną Kaliningrado srities regione“. Savo ruožtu europarlamentarai ragina Rusiją aktyviai prisidėti sprendžiant įšaldytus konfliktus jos kaimynystėje, gerbti Gruzijos ir kitų valstybių suverenumą bei teritorinį vientisumą, taip pat laikytis konstruktyvesnio požiūrio į Sirijos, Irano bei kitų tarptautinių problemų sprendimą.