Tokia žinia nuskambėjo Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui išvakarėse paskelbus komendanto valandą devyniuose miestuose, siekiant suvaldyti nerimą keliantį COVID-19 atvejų skaičiaus augimą, nors šalies rytuose esantis Strasbūras nebuvo paveiktas šio sprendimo.

„Apgailestaudamas skelbiu, kad kitos savaitės plenarinė sesija nevyks Strasbūre; ji bus nuotolinė“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Davidas Sassoli.

„Padėtis Prancūzijoje ir Belgijoje labai rimta. Keliauti pavojinga“, – nurodė jis.

Europos Parlamentas turi dvi „bazes“: didžioji dalis darbo atliekama Briuselyje, kur įsikūrusios ir kitos svarbios Europos Sąjungos institucijos, o Strasbūre kasmet rengiama 12 savaitės trukmės sesijų.

Brangiai atsieinantis ir daug laiko atimantis europarlamentarų bei tūkstančių jų padėjėjų keliavimas iš vieno miesto į kitą dažnai sulaukia kritikos, tačiau Prancūzija uoliai gina ES sutartyje įtvirtintą savo teisę organizuoti šios asamblėjos posėdžius.

Praėjusį mėnesį E. Macronas pareikalavo, kad parlamentas kuo greičiau sugrįžtų į Strasbūrą, teigdamas, kad Europai „ateitų galas“, jei susitikimai vyktų tik Briuselyje.

Nuo kovo mėnesio, kai Europoje pradėjo intensyvėti koronaviruso pandemija, EP posėdžiauja tik Briuselyje, o daugelis įstatymų leidėjų laikydamiesi socialinio atstumo sesijose dalyvauja vaizdo ryšiu.

E. Macronas turės galimybę ketvirtadienį akis į akį pasidalinti savo nuomonėmis su D. Sassoli, kai jiedu susitiks per ES viršūnių susitikimą Briuselyje.