„Derybos vyksta bendradarbiavimo ir itin teigiamo nusiteikimo aplinkoje. Komisija tebelieka pozityviai nusiteikusi, manau, kaip ir Jungtinė Karalystė“, – per spaudos konferenciją Briuselyje pažymėjo EK atstovas spaudai Alexander'as Wintersteinas.

Jis taip atsakė į klausimą, kodėl EK nekomentuoja praėjusią savaitę pasirodžiusių pranešimų, esą Briuselis įtaria britų žvalgybą bandant gauti konfidencialių ES dokumentų, susijusiu su pasirengimu JK išstojimui iš Bendrijos.

„Kaip žinote, dirbame 24 valandas per parą ir septynias dienas per savaitę, kad pasiektumėme susitarimą, o (ES) derybininkų vadovas konstruktyviai bendradarbiauja su kolega iš Britanijos. Manau, kad toks bus ir rytoj įvyksiantis susitikimas. Šio pasitarimo turinys kol kas nežinomas, bet labai greitai tai aptarsime“, – eilinį „Brexit“ derybų ratą, numatytą rugpjūčio 21-ąją komentavo A. Wintersteinas.

EK atstovas pridūrė, kad dalis techninių derybų jau vyksta pirmadienį. Vis dėlto patikslinti dialogo turinį, terminus ir rezultatus jis atsisakė.

„Viskas, ką galiu jums pasakyti: mes neišsižadame pastangų. Toliau dirbame konstruktyviai, atvirai, energingai bei laikydamiesi Europos Vadovų Tarybos nustatytų gairių, nes kalbama apie mandatą, kurį mums suteikė vadovai. Pasitelkiame visą mūsų energiją, kad pasiektumėme pažangą derybose su kolegomis iš Britanijos“, – pareiškė A. Wintersteinas.