„Tokiems veiksmams XXI amžiuje nėra vietos. Smerkiu juos kuo griežčiausiai“, – tviteryje parašė jis.

„Mes palaikome Ukrainą. Papildoma karinė ES parama pakeliui“, – sakė jis, tikriausiai turėdamas omenyje naują karinės pagalbai Ukrainai finansavimo dalį, dėl kurios ES siekia susitarti.

„Tai, kas dabar vyksta Kyjive, yra pasibjaurėtina“, – tviteryje parašė Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola. „Tai dar kartą parodo pasauliui režimą, su kuriuo susiduriame: tokį, kuris taikosi nesirinkdamas. Kuris sėja siaubą (ir) mirtį vaikams“, – pridūrė ji.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau pavadino naujausius Rusijos smūgius Ukrainai barbarizmo aktu ir karo nusikaltimu.

Z. Rau savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad pirmadienio ryto atakos prieš „miestus ir civilius yra barbarizmo aktas ir karo nusikaltimas. Rusija negali laimėti šio karo. Ukraina, mes tave palaikome!“

Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte pasmerkė intensyvų Rusijos raketų smūgį Ukrainos miestams, smogtą pirmadienio rytą, ir pareiškė, kad parama Ukrainai bus tęsiama, praneša portalas „eurointegration“.

„Putinas vėl masiškai terorizuoja nekaltus civilius Kyjive ir kituose Ukrainos miestuose. Nyderlandai smerkia šį pasibjaurėtiną elgesį. Atrodo, jog Putinas nesupranta, kad neįmanoma palaužti ukrainiečių tautos valios. Ukraina išlieka ryžtinga, ir mes toliau remsime Ukrainą“, – parašė tviteryje Nyderlandų vyriausybės vadovas.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly pareiškė, kad Rusijos raketų smūgiai Ukrainos sostinėje Kyjive ir keliuose kituose miestuose yra „neprimtini“.

„Tai (Vladimiro) Putino silpnumo, o ne stiprybės demonstravimas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė J. Cleverly ir nurodė, kad susisiekė su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją