Pilotai užbaigė „Boeing 737 MAX“ pereinamąsias treniruotes naujame „Boeing 737 MAX“ orlaivyje prieš įtraukiant lėktuvus į orlaivių parką, kaip rekomenduoja pati bendrovė „Boeing“ ir reikalauja JAV federalinė aviacijos administracija (FAA), sakoma oro linijų bendrovės pranešime.

Pasak „Ethiopian Airlines“, pilotai taip pat buvo informuoti apie FAA rekomendacijas, paskelbtas po „Lion Air“ orlaivio katastrofos Indonezijoje pernai spalį.

„Ethiopian Airlines“ taip atsakė į žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, neva pilotai nesitreniravo „Boeing 737 MAX 8“ skrydžio simuliatoriumi. Žiniasklaidai šią informaciją pateikė šaltiniai, norintys likti nežinomi.

„Ethiopian Airlines“ žiniasklaidos pranešimus vadino nuviliančiais ir pabrėžė, kad skrydžio simuliatorius nebuvo sukurtas imituoti problemas, susijusias su kontraversiška MCAS skrydžio aukščio valdymo sistema.

Daugiau nei 300 „Boeing 737 MAX 8“ ir „Boeing 737 MAX 9“ keleivinių lėktuvų buvo uždrausta skraidyti visame pasaulyje po dviejų katastrofų per mažiau nei pusę metų, kuriose žuvo beveik 350 žmonių.