Kol kas planuojama bendrai patruliuoti iki kito mėnesio pabaigos. Estijos ir Latvijos policininkai patruliuos pasienio ruože ir pagrindiniuose keliuose Latvijoje, galės tikrinti keliaujančių asmenų dokumentus ir automobilius. Be to, policininkai budės viešosiose erdvėse, prižiūrės eismą ir dalyvaus kitoje veikloje.

PPA Vakarų prefektūros aukšto rango pareigūnas Maksimas Korzinas sakė, kad bendri reidai ir patruliai su Latvijos policininkais ir pasieniečiais būdavo vykdomi ir anksčiau.

„Bendri patruliai yra papildomas būdas saugumui prie sienos užtikrinti, siekiant neleisti migracijos spaudimui, pastaraisiais mėnesiais kilusiam Lietuvoje ir Latvijoje, pasiekti Estijos. Nuolat bendraujame su savo kolegomis latviais ir jie, kaip mes, sustiprino kontrolę pasienio zonoje. Nuo šios savaitės pradėsime bendrą patruliavimą šioje kaimyninės šalies teritorijoje“, – sakė pareigūnas.

Pasak M. Korzino, bendri patruliai Šengeno erdvėje yra įprasta praktika ir veiksmingas būdas dorotis su ypač dideliu migracijos spaudimu.

„Tai gera proga bendradarbiaujant šalims užtikrinti saugumą ir viešąją tvarką prie sienų, užkardyti pažeidimus ir naujų nelegalios migracijos kanalų atsiradimą“, – pridūrė jis.

PPA jau rugpjūčio pradžioje sustiprino kontrolę Estijos pasienio zonose; buvo dislokuota papildomų patrulių prie Latvijos sienos ir jūrų uostuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)