Departamentas žada atskirai susisiekti su likusiais darbuotojais ir atlikti jiems individualius tyrimus. Artimiausiu metu planuojama paimti mėginių ir kituose Saremos globos namuose.

„Paaiškėjo, kad globos namuose plačiai paplito virusas. Globos namai buvo izoliuoti, o gyventojai, sulaukę teigiamų ir neigiamų atsakymų dėl COVID-19, yra atskirti“, – penktadienį sakė Sveikatos apsaugos departamento aukšto rango pareigūnė Kadri Juhkam.

„Šiandien greitoji pagalba tikrina visų infekuotųjų būklę ir esant poreikiui gabena žmones į ligoninę. Nė vieno iš senelių namų gyventojų būklė nėra kritinė“, – pridūrė ji.

„Toks didelis teigiamų rezultatų skaičius mums tapo nemalonia staigmena, nes dauguma mūsų namų gyventojų neturi ligos požymių, išskyrus du, kuriuos patikrino medicinos darbuotojai“, – sakė „Sudamekodu“ vadovė Piret Pihel.

Dėl šalyje paskelbtos nepaprastosios padėties į visas globos įstaigas, ligonines ir kalėjimus neįleidžiami lankytojai. Tokia tvarka galios iki gegužės 1 dienos, nebent vyriausybė priims kitokį sprendimą.