Keli šimtai žmonių susispietė šokių aikštelėje, kai T.H.Ilvesas pradėjo savo pasirodymą, leisdamas įvairias melodijas – pradedant rokenrolo legendų, tokių kaip „Creedence Clearwater Revival“ ir Neilas Youngas kūriniais, baigiant pankroko grandais „The Clash“.

Prezidentas taip pat pristatė specialų dainų rinkinį, kuris bus oficialiai išleistas penktadienį, o už jo parduotas kopijas gautos lėšos bus skirtos pelno nesiekiančiai organizacijai „My Dream Day“, padedančiai išpildyti lėtinėmis ligomis sergančių vaikų svajones.

T.H.Ilvesas sakė, kad albume „Teenage Wasteland – Favourites 1963–1978“ surinktos melodijos, kurias jis mėgo būdamas paauglys Jungtinėse Valstijose, augdamas estų emigrantų, pabėgusių nuo sovietinės okupacijos, šeimoje.

„Tai bent buvo dainos! Augdamas klausydavausi jų naktimis mažu tranzistoriniu radijo imtuvu; tai man suteikdavo labai reikalingą atpirkimą gyvenime, kurį (britų) grupė „The Who“ vadino „paaugliška dykyne“ (Teenage Wasteland)“, – naujienų agentūrai AFP pasakojo T.H.Ilvesas, kurį galima dažnai pamatyti kramtantį gumą.

„Juokinga sakyti tai dabar, einant 62-uosius metus, bet anuomet mano gyvenimą išgelbėjo rokenrolas“, – ilgesingai pasakojo šalies vadovas.

Jo labdaringame albume esama grupių „Four Tops“, „The Temptations“, „The Shangri-Las“, „The Beach Boys“, „Cream“, „The Band“, „The Velvet Underground“, „Roxy Music“, „The Who“, „New York Dolls“, „The Troggs“, „Ramones“, Davido Bowie ir kitų atlikėjų kūrinių.

„Tai nėra pilna mano mėgstamų dainų kolekcija“, – pridūrė T.H.Ilvesas, sakydamas, kad jam taip pat patinka legendinės britų grupės „The Beatles“ ir „The Rolling Stones“.

„Dabar mane veža „Wolfe Alice“ – britų (alternatyviojo roko) grupė, kuri yra labai jaudinama“, – teigė T.H.Ilvesas, kuriam taip pat patinka kiti muzikos žanrai, tokie kaip „new wave“, pankrokas ir grandžas.

Šis ilgametis melomanas įžvalgia glaudų ryšį tarp roko ir visuomenės laisvės: „Per pastaruosius 60 metų būtent rokenrolo muzika dažnai išbandydavo laisvės ribas – netgi visuomenėse, kurios save laiko liberaliomis demokratijomis.“

Leisdamas paskutinę dainą, T.H.Ilvesas pats išėjo į šokių aikštelę pašėlti su savo mergina Ieva Kupce – kibernetinio saugumo eksperte, dirbančia Latvijos gynybos ministerijoje.