„Aiškiai matome, kad šiuo metu mūsų gynyba prasideda taip pat ir nuo Ukrainos, nes Ukraina kovoja su ta pačia grėsme (...) Taigi, kol jie kovoja, jie silpnina tą patį priešą, kurį turime ir mes“, – AFP angliškai sakė K. Kallas.

Paklausta apie Estijos saugumo problemas, K. Kallas pabrėžė būtinybę „visiškai diskredituoti agresijos įrankį“. „Jei ši agresija pasiteisins Ukrainoje, tai bus kvietimas panaudoti ją ir kitur“, – sakė K. Kallas.

„Jei yra taip, kad (...) užpuoli kitą šalį, kitą suverenią šalį, gauni daugiau teritorijų, daugiau žemės, daugiau gamtos išteklių, tuomet (...) visoms agresorėms, ar būsimoms agresorėms pasaulyje, pasiunčiamas signalas, jog tai apsimoka, panaudokite tai“, – kalbėjo K. Kallas.

1,3 mln. gyventojų turinti Estija, kadaise okupuota Sovietų Sąjungos, yra viena didžiausių Ukrainos donorių ir neseniai pareiškė, kad padidins savo karinę paramą karo niokojamai šaliai iki daugiau nei 1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Remiantis naujausiais Vokietijoje įsikūrusio Kylio pasaulio ekonomikos instituto surinktais duomenimis, atsižvelgiant ne tik į karinę, bet ir humanitarinę bei finansinę pagalbą, per pastaruosius metus Estijos parama Ukrainai sudarė 1,07 proc. BVP.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją