„Trys nauji radiolokaciniai bokštai, radiolokacinės sistemos ir kameros sudarys sąlygas gauti tikslų įvykių pasienio vandens telkinyje, Narvos upės 16 km ruože Vasknarvos ir Permiskiulos rajone, vaizdą. Šiuolaikinės stebėjimo galimybės taip pat sudaro sąlygas greitai nusiųsti pasieniečių į rajonus, jeigu žvejai patenka į nelaimingus atsitikimus pasienio vandens telkinyje arba aptinkami kokie nors neteisėti veiksmai“, – sakė PPA vadovas Egertas Belitševas.

Jis paaiškino, kad, gavus radiolokatoriaus signalą apie kokį nors objektą saugomoje zonoje, pasitelkus kamerą bus galima iškart išsiaiškinti, kas dedasi, ir spręsti, ar reikia siųsti ten pasieniečius.

Aprūpinant rytinę sieną su laiku planuojama moderniomis priemonėmis saugoti ir stebėti visą Narvos upę. Be trijų jau nupirktų radiolokacinių bokštų planuojama pastatyti dar 15. „Paraišką dėl penkių radiolokacinių pozicijų sukūrimo planuojama paskelbti jau šių metų rudenį; jos apims kitą 10 km upės ruožą tarp Narvos ir Narva Jeesū“, – pažymėjo E. Belitševas.

Naujų radiolokacinių pozicijų pirkimas yra statybų pasienio zonoje programos dalis, finansuojama iš rytinės sienos aprūpinimo biudžeto per valstybės biudžetą. Taip pat planuojama atnaujinti ir kitas radiolokacines pozicijas prie rytinės sienos; šis projektas iš dalies bus finansuojamas užsienio partnerių lėšomis.