SDE valdyba šeštadienį užregistravo savo siūlomus kandidatus į ministrų postus. Užsienio reikalų ministru siūlomas S.Mikseris, kandidatu į sveikatos ir darbo ministrus tapo Jevgenijus Osinovskis. Kandidatu į kultūros ministrus pasiūlytas Indrekas Saaras, į vidaus reikalų – Andresas Anveltas, o į verslo ir ekonominio vystymosi ministres siūloma Urve Palo.

S.Mikseris dukart dirbo Estijos gynybos ministru: 2002-2003 metais ir nuo 2014 metų kovo iki 2015 metų rugsėjo. Be to, jis yra parlamento užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

SDE valdyba turi surengti susirinkimą iškart po tarybos susirinkimo, kad patvirtintų partijos vyriausybinės delegacijos sudėtį.

„Prisijungsime prie koalicijos, kad atliktume didžių darbų. Galima užtikrintai teigti, kad šis koalicijos susitarimas yra pats ambicingiausias per pastaruosius dešimt metų, – sakė SDE pirmininkas J.Osinovskis. – Svarbu, kad savo planus įgyvendinti pradėsime su labai patyrusia komanda, o visi mūsų vyriausybinės delegacijos nariai turi ankstesnės darbo ministrų postuose patirties.“