„Šiandien, rugpjūčio 30 dieną, reaguodama į mūsų diplomato išsiuntimą iš Rusijos Federacijos, Estijos užsienio reikalų ministerija nusprendė neišduoti vizos vienam rusų diplomatui“, – nurodoma URM pareiškime.

Ten pat pabrėžiama, kad sprendimas priimtas vadovaujantis nusistovėjusia praktika – į išsiuntimą atsakyti panašiais veiksmais.

„Šiuo atveju Užsienio reikalų ministerija nori, kad baigtųsi susiklosčiusi padėtis, ir tikisi, kad Rusijos Federacija susilaikys nuo tolesnių veiksmų, nepaisant jos asimetriško atsako. Estija suinteresuota gerais ir konstruktyviais santykiais su visomis savo kaimynėmis, tačiau tam būtina, kad Rusija išreikštų analogišką valią“, – rašoma pareiškime.

Liepos pradžioje Rusija išsiuntė Estijos generalinį konsulą Sankt Peterburge Martą Lette. Estija savo ruožtu paskelbė nepageidaujamu asmeniu rusų diplomatą, o rugpjūčio pradžioje Maskva išsiuntė estų ambasados darbuotoją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)