Nepaisant lietaus, sostinės centre esančioje Laisvės aikštėje susirinko tūkstančiai žmonių.

Prasidėjus akcijai V. Vooglaidas sakė, kad susirinkusieji pasisako ne prieš skiepus, o už pasirinkimo laisvę. Aktyvisto teigimu, demonstracijos tikslas – įtikinti vyriausybę sustabdytų privalomą skiepijimą Estijoje, nutraukti visuomenės susiskaldymą dėl vadinamųjų COVID-19 pasų ir užkirsti kelią vaikų skiepijimui nuo koronaviruso.

V. Vooglaidas pareiškė, jog Estijoje įvestas „aparteido režimas“.

Jis taip pat paragino šalininkus prisijungti prie masinio pilietinio nepaklusnumo kampanijos, o kovos su COVID-19 priemones pavadino antikonstitucinėmis.

Protestuotojai laikė transparantus su tokiais užrašais: „Diktatūrai – ne“, „Reikalaujame vakcinacijos laisvės“, „Sustabdykime [premjerę] Kają Kallas“, „Kiek mirčių nuo skiepų yra priimtina?“, „Dieve, saugok Estiją“.

Keli demonstrantai dėvėjo drabužius su Estijos konservatorių liaudies partijos (EKRE) logotipais. Be to, buvo mojuojama šios politinės jėgos ir jos jaunimo sparno vėliavomis.

Tarp susirinkusiųjų buvo ir EKRE vadovas Martinas Helme bei vicepirmininkas – jo tėvas Martas Helme, taip pat partijos deleguotas europarlamentaras Jaakas Madisonas ir Estijos parlamento narys Ruubenas Kaalepas.

Tarp susirinkusiųjų buvo pastebėta ir ultradešiniųjų grupės „Odino kariai“ narių.

Per demonstraciją V. Vooglaidas taip pat rinko aukas. Jo teigimu, šie pinigai padės padengti akcijos organizavimo išlaidas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)