Prokurorai reikalavo, kad Benjaminas Hiienurmas ir jo brolis Filipas-Arturas už taksi vairuotojo Lembito Uibo nužudymą būtų nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

Jų byla buvo pradėta nagrinėti sausio 9 dieną, o broliai iš dalies pripažino savo kaltę.

Estijos policija 2016 metų sausio 31-osios vakarą gavo pranešimą, kad Pernumos apskrityje buvo pavogtas taksi automobilis „Mercedes-Benz“, o su jo vairuotoju susisiekti nepavyksta. Pareigūnai nustatė, kad šis automobilis apie 22 val. kirto Estijos ir Latvijos sieną, todėl buvo informuota policija Latvijoje ir Lietuvoje.

Galiausiai automobilis buvo sulaikytas Lietuvoje, Panevėžio rajone. Jame buvo du 18 ir 20 metų Estijos piliečiai, nuolat gyvenantys Didžiojoje Britanijoje.

Kitą dieną Estijoje buvo rastas nužudyto taksisto kūnas.

Prokuroras Gardi Andersonas teismui sakė, kad 65 metų taksistui buvo 95 kartus smogta peiliu į galvą, kaklą, rankas ir kojas.

Benjaminas Hiienurmas tvirtino prie nužudymo neprisidėjęs.

Lietuvos teismas Estijos prašymu skyrė sulaikytiems įtariamiesiems areštą ir praeitų metų kovo 4 dieną nusprendė išduoti juos Estijai. Kovo 9-ąją broliai Hiienurmai buvo grąžinti į savo šalį, o teismas leido juos suimti, kol vyks ikiteisminis tyrimas.