Kaip naujienų agentūrą BNS informavo Ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas, šalies šiaurėje vyksiančiuose pratybose dalyvaus estų, lietuvių ir britų sausumos padaliniai, palaikysiantys ryšį su Vokietijos ir Italijos naikintuvų pilotais.

„Iron Wolf“ yra puikus įvairių NATO pajėgų rūšių vienybės ir sąveikos pavyzdys“, – sakė sąjungininkų kovinės grupės Estijoje vadas Paulas Claytonas.

Apie mokymų svarbą kalbėjo ir Estijos oro pajėgų majoras Tanelis Rattiste: „Tai geras formatas tobulinti kovinės grupės priešakinių skrydžių vadovų ir mūsų specialistų sąveiką. Tai leidžia mums rasti bendrą vardiklį, kalbant apie procesų supratimą.“

Mokymai „Furious Wolf“ Baltijos šalyse rengiamos dukart per metus ir yra skirti gilinti NATO pajėgų bendradarbiavimą.

Pratybos prasidėjo ketvirtadienį nuo italų naikintuvų „Eurofighter“ manevrų iš bazės Šauliuose. Estijoje mokymai vyks Tapos miestelio ir Rakverės pilies apylinkėse. Ateinančią savaitę prisijungs vokiečių lakūnai, dislokuoti Emaryje per oro erdvės patruliavimo misiją.

Priešakinių skrydžių vadovai yra sausumos pajėgų specialistai, atsakingi už aviacijos smūgių koordinavimą žemėje. Šiuos veiksmus jie atlieka būdami šalia taikinių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)