Jis pabrėžė, kad abu darbuotojai užsikrėtė nuo savo artimųjų Saremos saloje ir kad diagnozė buvo patvirtinta susirgusiųjų namuose, kurių jie nuo to laiko nepalieka.

„Abiem atvejais buvo nustatyta, kad virusas pasklido iš Saremos per artimiausius giminaičius“, – pažymėjo U. Sule.

„Kalbant apie kontaktų atsekimą, padėtį vertiname individualiai, bendradarbiaudami su Sveikatos apsaugos valdyba, kaip ir visais kitais atvejais. Taip pat turime užtikrinti, kad virusas neplistų ligoninėje. Kad ir kur aptinkamas virusas, būtina dėti papildomas pastangas jo plitimui užkardyti; ir, žinoma, būtent tą ir darome“, – pridūrė jis.

„Viena vertus, turime garantuoti, kad sugebėsime gydyti visus, kam reikalinga pagalba. Dabartinėmis aplinkybėmis tai reiškia galimybę teikti skubią pagalbą. Kita vertus, mūsų darbas turi būti organizuotas taip, kad būtų apsaugoti mūsų darbuotojai. Šie reikalavimai apsunkina darbą kritinėje situacijoje, tačiau mes susitvarkysime“, – sakė ligoninės direktorius.


Estijoje neseniai paskelbus ekstremalią padėtį, šalies ligoninėse buvo įvesti tam tikri apribojimai, susiję su judėjimu jų teritorijose: šeimos nariams nebeleidžiama dalyvauti gimdant ir lankyti pacientų.

Taip pat uždaromi Pernu – ketvirtojo pagal dydį Estijos miesto – ligoninės reabilitacijos ir sveikatingumo centrai, o nuo pirmadienio nebeperduodami siuntiniai pacientams.