Kaip šeštadienį sakė vyriausybės atstovai, bendrabutyje gyvenantys žmonės turi likti savo butuose, kol paaiškės COVID-19 testų rezultatai, ir vengti kontaktų su kitais žmonėmis. Studentai, kurių testų rezultatai bus teigiami, privalės likti izoliacijoje, kol visiškai pasveiks.

Kad būtų išvengta infekcijos plitimo, bendrabutyje bus nustatytos trys zonos. Gyventojai bus suskirstyti pagal tai, ar serga, ar turėjo artimų kontaktų su sergančiaisiais ir ar tokių kontaktų neturėjo.

Artimų kontaktų su sergančiaisiais turėję asmenys, kurių testų rezultatai bus neigiami, dvi savaites turės laikytis karantino ir stebėti savo sveikatą. Jiems bus suteikta galimybė pabūti gryname ore.

Kontaktų su užsikrėtusiais žmonėmis neturėję asmenys, kurių testų rezultatai bus neigiami, galės išeiti iš bendrabučio laikydamiesi visai visuomenei galiojančių suvaržymų.

Kaip laikomasi judėjimo ribojimų, kontroliuos policija ir pasieniečiai.

Estijos sveikatos apsaugos departamentas informavo, kad bendrabutyje balandžio 9 dieną 14 studentų, kurių dalis buvo užsikrėtę COVID-19, šventė gimtadienį.

Patikrinus sveikatą, šešiems žmonėms diagnozuotas koronavirusas; dar 42 to aukšto, kuriame vyko vakarėlis, gyventojai laukia medikų išvadų.

Bendrai reikės patikrinti maždaug 200 asmenų, turėjusių kontaktų su jais, nurodė departamentas.