JK gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas stebėjo, kaip orlaiviai pakyla iš Vatišamo aerodromo Anglijos rytinėje Safolko grafystėje.

Estijoje „Apache“ dislokuojami trims mėnesiams. Veikdami su žvalgybos sraigtasparniais „Wildcat“ orlaiviai sustiprins Baltijos šalyje nuo 2017 metų dislokuotą, britų vadovaujamą tarptautinį NATO batalioną.

„Matome, kad Rusija kelia labai įtikinamą grėsmę, ir dalis priežasties, kodėl dislokuojame penkis atakos sraigtasparnius „Apache“ – tai siekis užtikrinti, kad nuolat prisitaikytume prie kintančios padėties“, – sakė G. Williamsonas.

„Tačiau svarbiausia yra atgrasymo priemonės. Svarbiausia, kad NATO šalys vieningai stovi kartu, ir matote, kad Didžioji Britanija atlieka didžiausią vaidmenį sustiprintose priešakinėse pajėgose, dislokavusi didžiausią skaičių karių“, – pridūrė jis.

„Šio dislokavimo sustiprinimas atakos sraigtasparniais „Apache“ yra iš tikrųjų gyvybiškai, labai, labai svarbus ir sveikinamas daugybės valstybių“, – „Sky News“ citavo gynybos sekretorių.

Estijoje dislokuoti „Apache“ dalyvaus pratybose visame regione, įskaitant vasarą Lietuvoje vyksiančius mokymus „Geležinis Vilkas“.

Skirtingų NATO valstybių vadovaujami tarptautiniai batalionai yra dislokuoti kiekvienoje Baltijos šalyje ir Lenkijoje.