„Žinoma, visa tai užtruks, tačiau jau kitų metų pradžioje galėsime pradėti montuoti stebėjimo įrangą prie Narvos upės“, – K. Jaani žodžius cituoja portalas „E-er-er“. Ministras pridūrė, kad prie upės būtina įrengti ir stebėjimo pozicijas.

Infrastruktūros statybos darbai Estijos ir Rusijos Federacijos pasienyje, Estijos Verumos apskrityje, pradėti 2020 metų liepą. Pirmojo etapo, kuris turi baigtis per trejus metus, sąmata sieks 20 mln. eurų. Anksčiau Estijos vyriausybė pranešė, kad viso rytinės sienos plėtros projekto kaina sieks 130,5 mln. eurų, projektas gali būti baigtas iki 2026–2027 metų.

Estijos ministrų kabinetas sausumos sienos su Rusija sutvarkymo projektui pritarė 2016 metais. Kaip tuomet sakė Estijos vidaus reikalų ministerijos vadovas Hanno Pevkuras, Talinas tikisi, kad infrastruktūros prasme siena su Rusija bus „moderniausia Europos Sąjungoje“, techniškai kontroliuojama 100 procentų. Pasieniečius ketinama aprūpinti sekimo kameromis ir bepiločiais orlaiviais.

TASS teigimu, juridiškai Estijos ir Rusijos siena kol kas neegzistuoja. Atitinkamą susitarimą, kurį 2014 metų vasarį pasirašė Estijos ir Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministrai, turi ratifikuoti abiejų šalių parlamentai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją