Remdamasi vyriausybės pranešimu spaudai, svetainė rus.postimees.ee rašo, kad pirmiausia bus sušvelnintos taisyklės dėl renginių patalpose ir lauke dalyvių skaičiaus.

Penktadienį taip pat baigs galioti darbo laiko apribojimai, nuo tos dienos vėl galės vykti kruizai tarp Talino ir Stokholmo.

„Epidemiologinis vaizdas Estijoje gerėja su kiekviena diena, todėl šiandien koronaviruso plitimo grėsmės lygis iš aukšto, „oranžinio“, virto vidutiniu, „geltonu“. Tai sudaro sąlygas vyriausybei ribojimus atšaukti anksčiau nei planuota“, – sakė premjerė Kaja Kallas (Kaja Kalas).

„Tuo pačiu metu negalime pamiršti, kad virusas niekur nedingo, ir visi privalome būti atsargūs, kad jis vėl nepradėtų plisti. Vienintelis būdas apsaugoti Estiją nuo suvaržymų – tai aktyvus vakcinavimas. Tikiuosi, jog visi, kas to dar nepadarė, kuo greičiau rezervuos laiką pasiskiepyti“, – sakė premjerė.

Pagal vyriausybės planą nuo birželio 11-osios renginiuose patalpose galės dalyvauti iki 600 žmonių, įskaitant žiūrovus, jei laikomasi socialinio atstumo taisyklių ir užpildoma ne daugiau kaip 50 proc. vietų. Lauke apribotose teritorijose renginiuose galės dalyvauti iki 1 tūkst. žmonių, įskaitant žiūrovus.

Nuo penktadienio Estijoje aukščiausio lygio sportinės varžybos galės vykti ir patalpose, ir lauke be grupių ir laiko apribojimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)