Komiteto pirmininkas Tonis Molderis sakė, kad komitetas nusprendė nepritarti šiam prašymui. Jo žodžius naujienų agentūrai BNS citavo parlamento atstovai.

Remdamasis Estijos medikų asociacijos vertinimu T. Molderis nurodė, kad kanapių legalizavimas gali būti žalingas visuomenės sveikatai ir kad vietoje to didesnį dėmesį Estijoje reiktų skirti gydymo galimybių gerinimui ir prevencinėms priemonėms.

„Pajamos, gautos leidus kanapėms patekti į rinką, būtų mažesnės už vėlesnius jų padarytos žalos eliminavimo kaštus“, – sakė T. Molderis ir pridūrė, kad kanapių legalizavimas taip pat gali nulemti didesnį „sunkiųjų“ narkotikų plitimą.

Socialinių reikalų komiteto narė Hele Everaus sakė, kad minimas prašymas turėjo komercinį pagrindą.

„Prie prašymo pridėtame laiške buvo pateiktas piniginis argumentas... Siekdami akcentuoti šio klausimo svarbą [pareiškėjai] pažymėjo, kad valstybės iždas praranda milijonus eurų, kuriuos dabar vietoje jo pasiima nusikaltėlių pasaulis. Kanapių vartojimo šalininkai taip pat tvirtina, kad tuomet sumažės kitų narkotikų vartojimas“, – sakė H. Everaus ir pridūrė, jog duomenys rodo priešingai – kad kanapės yra narkotikas, kuriuo pradedama ir nuo kurio pereinama prie kitų.

Kolektyvinis prašymas pavadinimu „Estijai reikia kanapių reformos“, kuriuo iniciatoriai siekė valstybinio reguliavimo dėl kanapių vartojimo, Riigikogu svarstymui buvo priimtas birželio 4 dieną.