Apsauginių kaukių arba kitų nosį ir burną dengiančių priemonių dėvėjimas viešose uždarose patalpose, įskaitant viešąjį transportą ir paslaugų teikimo vietas, nuo antradienio bus privalomas.

Reikalavimas dengti burną ir nosį nebus taikomas žmonėms, kurie negali to daryti dėl medicininių priežasčių, taip pat vaikams iki 12 metų.

Vyriausybės potvarkis įsigalioja nuo antradienio. Su viešais susibūrimais, renginiais ir pramogomis susiję apribojimai įsigalios nuo šeštadienio, lapkričio 28 dienos. Dėl koronaviruso įvesti apribojimai bus peržiūrimi kas dvi savaites.

Ministras pirmininkas Juri Ratas pranešė, kad užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimas Estijoje išlieka didelis, koronavirusas kelia grėsmę žmonėms visoje šalyje.

„Be papildomų apribojimų mūsų sveikatos apsaugos sistemai gali tekti per didelis krūvis, – sakė jis. – Apribojimų tikslas gyvenimą Estijoje palikti kuo labiau atvirą.“

Premjeras taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad kovos su viruso plitimu efektyvumas priklausys nuo to, kaip kiekvienas laikysis nurodymų.

Pasak J. Rato, vyriausybė kol kas susilaiko nuo griežtų apribojimų įvedimo ir visiško kokių nors įmonių uždarymo.