Ji pavadino incidentą "liūdnu priminimu, kad būtina gerinti situaciją saugumo srityje regione".

Tuo tarpu Gruzijos URM pateikia savą incidento versiją. Gruzijos duomenimis, 17 val. prie Gorio rajono Chvičio kaimo iš Pietų Osetijos teritorijos buvo apšaudytas ESBO patrulių automobilis. "Per apšaudymą buvo apgadinta transporto priemonė, žmonių aukų nebuvo", - sakoma Gruzijos URM pareiškime.

Ten taip pat pranešama, kad tą pačią dieną 6 val. "iš Pietų Osetijos kontroliuojamos teritorijos per nuotolį buvo susprogdinta mina prie Gorio rajono Nikozio kaimo".

Per sprogimą, URM duomenimis, "smarkiai apgadintas automobilis, priklausantis Gruzijos vidaus reikalų ministerijai".

Todėl Gruzijos URM pareiškia, kad tarptautinės stebėsenos Pietų Osetijos teritorijoje sustiprinimas "yra labai svarbus saugumo ir stabilumo stiprinimo veiksnys.

Drauge Tbilisis vėl apkaltino "Rusiją ir jo marionetinius režimus" provokacijomis, patvirtinančiomis, kad jiems "nepatinka nešališka stebėsena okupuotose teritorijose, kur pastaruoju laikotarpiu smarkiai padaugėjo Rusijos karinio personalo ir karo technikos".

Savo ruožtu Pietų Osetijos gynybos ministro pavaduotojas Ibragimas Gasejevas pareiškė, kad Pietų Osetija niekaip nesusijusi su šiuo incidentu. Pasak jo, Gruzijos Kvemo Chvičio kaimas yra už 1,5 km nuo Pietų Osetijos sienos.

"Net moderniausių šaulių ginklų šaudymo nusitaikius nuotolis - ne daugiau kaip 800 metrų", - sakė I.Gasejevas.

Jis pabrėžė, kad "nereikia primesti šio incidento Pietų Osetijai".

Anksčiau Gruzijos televizijos kompanijos pranešė, kad automobilis su ES misijos Gruzijoje stebėtojais buvo apšaudytas trečiadienio vakarą Kvemo Chvičio kaime Gruzijos ir Pietų Osetijos konflikto zonoje.

Jų duomenimis, automobilyje buvo trys ES stebėtojai. Jie nenukentėjo, nes automobilis šarvuotas ir kulkos negalėjo pramušti jo priekinio stiklo bei šonų.