„Esu labai sunerimęs dėl pranešimų apie vakar vakare Grozne, Rusijoje, įvykdytą išpuolį prieš Jeleną Milašiną, tiriančią žurnalistę iš „Novaja gazeta“, ir advokatę Mariną Dubroviną“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė H. Desiras.

„Laukiu daugiau detalių apie šį atvejį ir raginu pareigūnus skubiai ištirti šią ataką“, – pridūrė jis.

Nenustatyti asmenys užpuolė J. Milašiną ir M. Dubroviną šalia viešbučio Grozne, savo interneto svetainėje pranešė „Novaja gazeta“.

„Novaja gazeta“ apžvalgininkė Jelena Milašina ir žymi advokatė Marina Dubrovina šiandien [ketvirtadienį] 23 val. 20 min. (vietos, 22 val. 20 min. Lietuvos laiku) buvo užpultos prie įėjimo į viešbutį „Kontinent“. Milašina ir Dubrovina į Grozną atvyko dalyvauti Islamo Nuchanovo teisme“, – sakoma pranešime.

Kaip pranešama, M. Dubrovina buvo sumušta.

„Nenustatyti vyrai ir moterys surengė ataką viešbučio vestibiulyje ir prie įėjimo į viešbutį. Daugiausia spardė ir daužė moterys“, – sakoma „Novaja gazeta“ pranešime, kuriame priduriama, kad užpuolikai filmavo ataką.

I. Nuchanovas teisiamas dėl internete paskelbtos medžiagos apie Čečėnijos lyderių prabangų nekilnojamąjį turtą, skelbia „Novaja gazeta“.