Pasak P. Picardo, „Gruz 200“ kroviniai buvo gabenami „Gazel“ tipo transporto priemonėmis, rašo newsru.com, o transporto priemonėse buvo karstai. Vis dėlto jis pripažino, kad šie sunkvežimiai uždengiami, todėl nėra aišku, kas jais vežama.

P. Picardas sakė, kad nuo 2014 m. rugsėjo 1 d. iki 2015 m. rugpjūčio 4 d. stebėtojai užfiksavo 21 309 asmenis karine uniforma, kirtusius pasienį pro „Gokovo“ ir „Doneck“ patikros punktus. Jo teigimu, šie asmenys teigė esantys savanoriai. „Šis srautas tęsiasi, bet jis yra sumažėjęs“, - pridūrė jis.

Interviu „The New York Times“ P. Picardas papasakojo, kad stebėtojai matė Rusijos ir Ukrainos pasienyje asmenis karine uniforma, ant kurios buvo skirtingų ženklų, o kartais uniformos būdavo be jokių skiriamųjų ženklų. Vis dėlto jis pripažino, kad karių su Rusijos kariuomenės skiriamaisiais ženklais stebėtojai nėra sutikę.

„Jie pasakojo, kad negali kirsti pasienio su ginklu, tačiau gauna jį kitoje pusėje“, - P. Picardas papasakojo apie tai, ką sužinojo iš pokalbių su pasienyje sutiktais žmonėmis.