„Kaip skelbėme ir anksčiau, jeigu susitarimo nebus, aišku, kad Europos Sąjunga palaikys valstybes nares, labiausiai nukentėsiančias dėl tokio pobūdžio padėties“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė N. Bertaud.

Pasak jos, ES analizuoja savo fondus ir programas, kurias būtų galima panaudoti susiklosčius tokiam scenarijui, „juolab jeigu Jungtinė Karalystė nesumokės savo dalies į [ES] biudžetą“.

Tačiau N. Bertaud pažymėjo, kad Bendrija neįstengs visiškai kompensuoti didelės žalos bloko narių ekonomikoms, kurią gali sukelti „Brexit“ be sutarties.

Atstovė priminė, kad Europos Komisija jau yra paskelbusi ataskaitą apie savo pasiruošimus „Brexit“ ir kad joje išdėstyti visi prognozuojami scenarijai.

Paklausta apie galimas derybas dėl „Brexit“ su būsima nauja Didžiosios Britanijos vyriausybe, ji sakė, kad Briuselis yra nusiteikęs bendradarbiauti su bet kokia nauja šios šalies vadovybe.

„Šiuo metu nesame gavę jokių prašymų rengti tolius pasitarimus. Aišku, būsime jiems pasiruošę. Tačiau reikia, kad toks prašymas pirmiausiai būtų pateiktas“, – sakė N. Bertaud.