J. Prigožinas užginčijo 2020 metų sprendimą įšaldyti jo turtą Europos Sąjungoje ir uždrausti išduoti jam vizas dėl „Wagner“ kovotojų siuntimo į karo krečiamą Šiaurės Afrikos šalį.

Verslininkas pareiškė, kad jis „nieko nežinojo apie subjektą pavadinimu „Wagner Group“ ir kad ES nepagrindė šio žingsnio.

Tačiau ES Bendrasis Teismas atmetė J. Prigožino skundą ir patvirtino jam taikomas sankcijas.

Teisėjų nuomone, blokas pateikė „konkrečių, tikslių ir nuoseklių įrodymų, patvirtinančių glaudžius P. Prigožino ir „Wagner Group“ ryšius“.

Oligarchas, laikomas vienu artimiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų, 2022 metų balandį ES taip pat sulaukė sankcijų dėl invazijos į Ukrainą, o Vašingtonas jį yra įtraukęs į juodąjį sąrašą dėl kišimosi į JAV rinkimus.

Šešėlinė organizacija „Wagner“ kaltinama Kremliaus remiamų samdinių dislokavimu įtampos židiniuose, įskaitant Ukrainą, Siriją, Libiją, Centrinės Afrikos Respubliką ir Malį.

ES teigia, kad ši grupė pažeidė tarptautinį ginklų embargą Libijai ir kad jos kovotojai dalyvavo karinėse operacijose prieš JT remiamas valdžios institucijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją