Padėtis per invaziją užgrobtoje Zaporižios AE yra „itin įtempta“, pareiškė Ukrainos atominės energetikos agentūros vadovas Petro Kotinas. Jo teigimu, Rusijos pajėgos jėgainės teritorijoje dislokavo raketų kompleksų ir iš jų apšaudo Dnipro sritį.

Regiono gubernatorius Valentynas Rezničenka savo ruožtu pranešė, kad per „ugnies liūtį“ raketomis „Grad“ buvo smogta kai kuriems gyvenamiesiems rajonams.

Pasak V. Rezničenkos, „gelbėtojai po griuvėsiais rado du žuvusius žmones“ prie Dniepro upės esančiame Nikopolio mieste.

Besitęsiančiam konfliktui vis labiau aštrinant pasaulinę energetikos ir maisto krizę, ES užsienio reikalų ministrai svarsto galimybę uždrausti aukso pirkimą iš Rusijos. Tokią priemonę šaliai jau taiko Didysis septynetas (G-7).

Be to, į ES „juodąjį“ sąrašą gali būti įtraukta daugiau Rusijos veikėjų.

„Maskva turi ir toliau brangiai mokėti už savo agresiją“, – pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, pateikusi siūlomų priemonių paketą.

Anot vieno aukšto rango ES pareigūno, Briuselis pirmadienį tikriausiai pradės diskusijas šiuo klausimu, bet sprendimo tą pačią dieną nepriims.

Zaporižios sritį daugiausia kontroliuoja Maskva, o regiono neteisėtai primestos administracijos pareigūnai ketvirtadienį pareiškė šiemet planuojantys referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją